Oncoreflex® (reflexologie bij kanker)

 

Oncoreflex® is een specialisatie binnen de voetreflextherapie die gericht is op de oncologische cliënt met als doel het verminderen van klachten en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Oncoreflex® kan ondersteuning bieden voor, tijdens en na de reguliere behandelingen met chemokuren, bestralingen en/of operaties, om de bijwerkingen te verminderen.

De ontspannende aanraking heeft een positieve uitwerking op het parasympatische zenuwstelsel, waardoor klachten als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, angsten, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen.

De massage geeft ondersteuning en biedt ruimte voor alle gevoelens en emoties die gepaard gaan met de diagnose kanker zoals angst, paniek, onrust en eenzaamheid. De diepgaande werking van de massage geeft een moment van innerlijke rust.

Ook als het reguliere behandeltraject afgesloten is kampen veel mensen nog met gezondheidsproblemen. Dit kunnen klachten zijn als pijn, neuropathiën, vermoeidheid, depressie etc.
Voor de buitenwereld is dit niet altijd zichtbaar, maar u ondervindt hier mogelijk dagelijks hinder van. VoetreflexPlus™ en Oncoreflex® massages kunnen een goede ondersteuning geven.

De massage is nooit bedoeld ter vervanging van de reguliere zorg.
Ook is de massage nooit gericht op genezing.

Het doel van de massages is het verminderen van de klachten en het verbeteren van de kwaliteit van leven. De massages ontspannen, verminderen vermoeidheid, misselijkheid, pijn, angst en depressiviteit en bevorderen het slapen.

Ik adviseer u om de behandelend arts op de hoogte te brengen van de massage door mij.
U kunt daarbij vertellen dat u gemasseerd wordt door een verpleegkundige die zich gespecialiseerd heeft in de voetreflexologie bij cliënten met kanker.

Netwerk Oncoreflex® en integraal Kankercentrum Nederland

Ik ben ook lid van het Netwerk Oncoreflex® en sta hierdoor ook ingeschreven in de Verwijsgids van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Oncologie verpleegkundigen en oncologen verwijzen voor ondersteuning tijdens en na het oncologisch traject naar therapeuten die in de verwijsgids opgenomen zijn.